René Verhoogt is zijn werkzame leven begonnen als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis en heeft gewerkt in diverse velden van de gezondheidszorg. Na het volgen van een docentenopleidingen voor verpleegkundigen, de 2e-graad lerarenopleiding en de 1e graad lerarenopleiding heeft hij lang gewerkt in het zorgonderwijs.

Vervolgens heeft hij 20 jaar op directie- en bestuurlijk niveau gewerkt bij Het Nederlandse Rode Kruis, district Amsterdam, Zorgbelang Noord-Holland, de Stichting Centrale Dierenambulance Amsterdam en de stichting Vrienden van Zichron Menachem Nederland. Deze stichting organiseert vakantiereizen voor kinderen met kanker uit Israël. Op dit moment is hij werkzaam als teamleider bij het Leger des Heils. Hij is verantwoordelijk voor een kleinschalige woonvoorziening die een gestructureerd leefklimaat biedt aan chronisch drugsverslaafde dak- en thuislozen vanaf 45 jaar.

René heeft als particulier initiatief de stichting SoGoed opgericht. Hij vindt het belangrijk om actief bij te dragen aan minder voedselverspilling en daarbij een win-win-situatie te zoeken om mensen die het minder hebben in de samenleving te helpen. Stichting SoGoed is initiatiefnemer van de Buurtkastjes.

Terug naar de sprekers